Cyberduck Help / FAQ

Wat is Cyberduck?

Cyberduck is een open source programma onder de GPL overeenkomst waarmee u taken zoals FTP en SFTP (beveiligde FTP) kunt uitvoeren. Met FTP kunt u bestanden van uw computer naar een server verplaatsen (en andersom), zodat u bijvoorbeeld een website kunt uploaden naar uw domein.

Is Cyberduck gratis?

Cyberduck is gratis software. Gratis software staat voor de vrijheid van de gebruiker om de software uit te voeren, te kopiëren, te verspreiden, te bestuderen, te wijzigen en te verbeteren. Indien u deze software nuttig vindt, overweeg dan om een donatie te doen. Deze donatie zou niet alleen uw voldoening over de software weergeven, maar zou ook de verdere ontwikkeling mogelijk maken. Het zal Cyberduck alleen maar beter maken! Ga gerust naar http://cyberduck.ch/donate.

Waarom is Cyberduck niet beschikbaar in mijn taal?

U kunt meehelpen met Cyberduck vertalen! Neem contact op en alle nodige bestanden worden opgestuurd. Op dit moment zijn er versies in het Engels, Tsjechisch, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Portugees, Slovaaks, Spaans, Chinees (traditioneel en vereenvoudigd), Russisch, Zweeds, Hongaars, Deens, Pools, Indonesisch, Catalaans, Welsh en Thais.

Wat zijn de systeemeisen om Cyberduck te kunnen uitvoeren?

Cyberduck 3 vereist Mac OS X 10.4 of hoger. Vorige versies werken op 10.3.9. Wendt u tot het changelog. Zorg ervoor dat u de laatste Java Update hebt geïnstalleerd. Vanaf versie 4.0 kunt u Cyberduck ook op Windows gebruiken.

Hoe kan ik een foutrapport verzenden?

Open een nieuw ticket (in het Engels) door gebruik te maken van de issue tracker met een beschrijving van uw stappen en wat er fout liep. Zorg ervoor dat u eerst nagaat of het ticket nog niet bestaat door te zoeken.

Hoe kan ik een nieuwe functie van Cyberduck voorstellen?

Kijk eerst of er in de issue tracker geen gelijkaardig verzoek bestaat. Indien niet, open dan een nieuw ticket met daarin de functionaliteit beschreven die u wenst.

Hoe kan ik Cyberduck bladwijzers openen vanuit Quicksilver?

Open de Quicksilver Voorkeuren en installeer de Cyberduck Module. Daarna drukt u op de rechter pijltjestoets wanneer Cyberduck geselecteerd is in Quicksilver.

Waarom is er geen ingebouwde bestandsviewer voorzien in Cyberduck?

Daar dient de Finder voor. Sleep bestanden naar de browser (Exposé wordt ondersteund) of gebruik het menu Bestand → Upload. U kunt ook bestanden kopiëren in de Finder en dan plakken in Cyberduck via menu Bewerken → Plakken vanuit de Finder.

Welke proxy servers worden door Cyberduck ondersteund?

SOCKS 4/5. U kunt de proxy instellingen wijzigen in het venster Systeemvoorkeuren → Netwerk → knop Geavanceerd op de Mac of onder Configuratiescherm → Internetopties → tab Verbindingen in Windows.

Waar bewaart Cyberduck zijn voorkeuren?

In ~/Library/Application Support/Cyberduck/ en ~/Library/Preferences/ch.sudo.cyberduck.plist. Library heet op uw computer wellicht Bibliotheek.

Zijn er verborgen functies in Cyberduck?

Er zijn enkele instellingen die nog niet via het Voorkeurpaneel kunnen worden aangepast, omdat ze wellicht nog niet stabiel genoeg zijn of omdat ze niet erg belangrijk zijn. Om één van de volgende instellingen toe te passen typt u de commando's in de Terminal.

• Bewaar bladwijzers niet
    defaults write ch.sudo.cyberduck favorites.save false

• Wijzig het document icoon niet naar het Cyberduck icoon tijdens een download
    defaults write ch.sudo.cyberduck queue.download.updateIcon false

• Schakel Bonjour ondersteuning uit
    defaults write ch.sudo.cyberduck rendezvous.enable false

• Schakel Growl ondersteuning uit
    defaults write ch.sudo.cyberduck growl.enable false

Waarom wordt de tekstverwerker van mijn keuze niet ondersteund?

Een editor moet het externe editor protocol (ODB) ondersteunen. Momenteel is het niet mogelijk om elke willekeurige editor te gebruiken.

Last modified on Apr 20, 2011 at 12:11:09 PM Last modified on Apr 20, 2011 12:11:09 PM