Version 1 (modified by anonymous, on Aug 11, 2008 at 12:11:40 PM) (diff)

--

Cyberduck Help / FAQ

Wat is Cyberduck?

Cyberduck is een open source FTP en SFTP (SSH Secure FIle Transfer) client, onder de GPL gebruikersovereenkomst.

Is Cyberduck gratis?

Cyberduck is gratis software. Gratis software staat voor de vrijheid van de gebruiker om de software uit te voeren, te kopiëren, te verdelen, te bestuderen, te wijzigen en te verbeteren. Indien u deze software nuttig vindt, overweeg dan om een donatie te doen. Deze donatie zou niet alleen uw voldoening over de software weergeven, maar zou ook de verdere ontwikkeling mogelijk maken in de toekomst. Het zal Cyberduck alleen maar beter maken! Ga gerust naar http://cyberduck.ch/donate.

Cyberduck is niet beschikbaar in mijn taal?!

Waarom vertaalt u het dan gewoon zelf niet? Contacteer mij en alle nodige bestanden worden opgestuurd. Op dit moment zijn er versies in het Engels, Tsjechisch, Nederlands, Fins, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Portugees, Slovaaks, Spaans, Chinees (traditioneel en vereenvoudigd), Russisch, Zweeds, Hongaars, Deens, Pools, Indonesisch, Catalaans, Welsh en Thais.

Wat zijn de systeemvereisten om Cyberduck te kunnen uitvoeren?

Cyberduck 3 vereist Mac OS X 10.4 of hoger. Vorige versies werken op 10.3.9. Wendt u tot het changelog. Zorg ervoor dat u de laatste Java Update hebt geïnstalleerd.

Hoe kan ik een foutenrapport verzenden?

Open een nieuw ticket door gebruik te maken van de issue tracker met een beschrijving van uw stappen en wat er fout liep. Zorg ervoor dat u eerst nagaat of het ticket nog niet bestaat.

Hoe kan ik een nieuwe feature voorstellen?

Kijk eerst of er in de issue tracker geen gelijkaardig verzoek bestaat. Indien niet, open dan een nieuw ticket met daarin de functionaliteit beschreven die u wenst.

Hoe kan ik Cyberduck bladwijzers openen vanuit Quicksilver?

Open de Quicksilver Voorkeuren en installeer de Cyberduck Module. Daarna drukt u op de rechter pijltjestoets wanneer Cyberduck geselecteerd is in Quicksilver.

Waarom is er geen ingebouwde bestandsviewer voorzien in Cyberduck?

Daar dient Finder.app voor. Gebruik drag and drop (eventueel samen met Exposé) of gebruik Menu Bestand → Upload. U kan ook bestanden kopiëren in the Finder en dan plakken in Cyberduck via Menu Bewerken → Plakken vanuit Finder.

Welke proxy servers worden door Cyberduck ondersteund?

SOCKS 4/5. U kan de proxy instellingen wijzigen in het systeemvoorkeur paneel.

Waar bewaart Cyberduck zijn voorkeuren?

In ~/Library/Application Support/Cyberduck/ en ~/Library/Preferences/ch.sudo.cyberduck.plist

Zijn er verborgen features in Cyberduck?

Er zijn enkele instellingen die nog niet via het Voorkeurpaneel kunnen worden aangepast, omdat ze wellicht nog niet stabiel genoeg zijn of omdat ze niet erg belangrijk zijn. Het gaat over deze instellingen: (om één van de instellingen toe te passen typt u de commando's in de Terminal.)

• Bewaar geen bladwijzers
    defaults write ch.sudo.cyberduck favorites.save false

• Wijzig het document pictogram niet naar het Cyberduck pictogram tijdens een download
    defaults write ch.sudo.cyberduck queue.download.updateIcon false

• Schakel Bonjour ondersteuning uit
    defaults write ch.sudo.cyberduck rendezvous.enable false

• Schakel Growl ondersteuning uit
    defaults write ch.sudo.cyberduck growl.enable false

De tekstverwerker van mijn keuze wordt niet ondersteund.

Een editor moet het externe editor protocol (ODB) ondersteunen. Voor het ogenblik is het niet mogelijk eender welke editor te gebruiken.