Cyberduck Help / Howto? / Verbinding maken

Ondersteunde protocollen

Cyberduck ondersteunt een groot aantal protocollen zodat u verbinding kunt maken met vrijwel elke server.

FTP protocol ondersteuning

Met ondersteuning voor beveiligde TLS verbindingen.

Amazon S3 protocol ondersteuning

Ondersteunde dienstverleners:

WebDAV protocol ondersteuning

Maak verbinding met een WebDAV server met zowel HTTP als HTTP/SSL.

SSH/SFTP protocol ondersteuning

Geavanceerde configuratie voor SSH verbindingen met publieke sleutel authenticatie.

OpenStack Object Storage protocol ondersteuning

Ondersteunde dienstverleners:

Windows Azure protocol ondersteuning

Google Docs protocol ondersteuning

Wanneer u Google Docs als dataopslag gebruikt kunt u met Cyberduck al uw documenten, in iedere bestandsindeling, beheren en uploaden.

Dropbox? protocol support

Verkrijg toegang tot uw Dropbox zonder te synchroniseren.

Knop Nieuwe verbinding

Druk op de knop Nieuwe verbinding in de knoppenbalk of kies Bestand → Nieuwe verbinding... (⌘-O). Indien u hiervoor een nieuw Browser venster wilt gebruiken, kies dan eerst Bestand → Nieuwe browser (⌘-N).

Verbind snel

Typ de naam van de server waarmee u verbinding wilt maken in het Verbind snel vak in de knoppenbalk. Indien u een bladwijzer? voor de servernaam heeft gemaakt, zal Cyberduck de servernaam automatisch aanvullen. Er zijn verschillende invoermethoden mogelijk in de vorm gebruiker@hostnaam, zoals bijvoorbeeld gebruiker@voorbeeld.com, of een volledige url zoals bijvoorbeeld ftp://ftp.hostnaam.com/web/.

Indien u enkel de hostnaam invoert, zal het standaard protocol zoals ingesteld in Voorkeuren → Algemeen → Verbinding gebruikt worden.

Bladwijzers

Kies Weergave → Toon/verberg bladwijzers (⌘-B) en dubbelklik op een bladwijzer? om verbinding te maken. Indien u een bladwijzer wilt maken van een openstaande verbinding met de huidige instellingen, kies dan Bladwijzer → Nieuwe bladwijzer (⌘-⇧-B).

U kunt ook Geschiedenis en Bonjour in deze weergave tonen met de tabs boven de bladwijzers.

Geschiedenis

Geschiedenis toont u een lijst met alle recente verbindingen. Kies een bladwijzer uit het menu Bladwijzer → Geschiedenis of gebruik de Geschiedenis tab boven de bladwijzers.

Bonjour gedetecteerde services

FTP en WebDAV services in het locale netwerk worden automatisch gedetecteerd. Servers verschijnen zowel onder Bladwijzer → Bonjour als de Bonjour tab boven de bladwijzers.

Verbinding maken vanuit de Finder

Bladwijzer bestand

Dubbelklik op een Cyberduck .duck bladwijzer bestand in de Finder.

Internetlocatie bestand

Dubbelklik op een internetlocatie bestand in de Finder. Cyberduck moet ingesteld zijn als het standaardprogramma voor het protocol dat de URL gebruikt (bijvoorbeeld FTP).

Gebruik Spotlight

U kunt zoeken met Spotlight?.

Applicatiestarters

Quicksilver

Quicksilver kan andere applicaties starten. Open de Quicksilver Voorkeuren en installeer de Cyberduck Module. Wanneer Cyberduck dan is geselecteerd in Quicksilver gebruikt u de rechter pijltjestoets om bladwijzers vanuit Quicksilver te openen.

LaunchBar

Launchbar (Engels) ondersteunt Cyberduck.

Vanuit applicaties door derden

U kunt URL's vanuit elke applicatie naar een Cyberduck browser venster slepen.

• Sleep de URL naar de browser om een nieuwe verbinding te maken.
  • Sleep de URL naar de bladwijzers om een nieuwe bladwijzer te maken.

Verbindingsproblemen

Ik krijg de foutmelding IO Error: Broken pipe

De verbinding is te langzaam of de server geeft geen antwoord meer. Vaak treedt dit probleem op wanneer u geen schijfruimte meer beschikbaar heeft op de server.

Ik krijg de foutmelding IO Error: Read Timed Out

Een firewall blokkeert mogelijk het programma, of er is geen server bereikbaar op het opgegeven adres en poortnummer. Indien u deze foutmelding krijgt terwijl u verbinding heeft, is de netwerkverbinding te langzaam of er is te veel vertraging. U kunt proberen de time-out voor verbindingen te verhogen onder Voorkeuren → Verbinding → Time-outs.

Log balk

Indien u wilt weten waardoor een bepaald probleem wordt veroorzaakt, kunt u de Log balk openen. Kies Weergave → Toon/verberg log balk. Alle commando's van en naar de server worden gelogd zolang de balk open staat.

Proxy configuratie

De volgende proxy's worden ondersteund:

Mac

De volgende proxy instellingen onder Systemvoorkeuren → Netwerk → knop Geavanceerd worden ondersteund:

• De optie Geen eenvoudige hostnamen wordt toegepast.
  • Hostnamen en wildcards in Negeer proxy-instellingen voor deze hosts en domeinnamen worden toegepast.
  • CIDR notaties worden vergeleken met het IPv4 adres van de host.

Automatische proxy configuratie met een PAC bestand wordt momenteel niet ondersteund.

Windows

Alle proxy instellingen worden ondersteund.

Voorkeuren

Verbinding → Karakter codering

Karakter codering wordt gebruikt om de bestanden op de server te lezen. Deze instelling moet overeenkomen met de bestandsindeling op de server zodat speciale karakters (zoals letters met een umlaut of accent) correct worden weergegeven. 'UTF-8' (Universeel), 'ISO-8859-1' en 'Windows-1252' komen het meest voor. U kunt de codering per open verbinding aanpassen in het menu Weergave → Codering.

Verbinding → Time-outs

U kunt de time-out voor het wachten op de server aanpassen. Standaard staat deze op 30 seconden.

Verbinding → Herhaal mislukte overdrachtstaken

Mislukte overdrachten vanwege verbindingsproblemen kunnen herhaald worden. U kunt bepalen hoe vaak dit moet gebeuren.

Verbinding → Proxy's

Vink Gebruik proxy instellingen van systeem aan. Aanvullende configuratie is niet vereist.

Algemeen → Verbinding → Gebruik Sleutelhanger

Zoek en bewaar wachtwoorden in de Sleutelhanger op de Mac. Beheer de wachtwoorden met het hulpprogramma Sleutelhangertoegang. Onder Windows worden wachtwoorden versleuteld met uw inloggegevens.

IPv6 adressen van DNS lookups gebruiken

Lees Verborgen voorkeuren (Engels).

defaults write ch.sudo.cyberduck connection.dns.ipv6 true

Bonjour ondersteuning uitschakelen

Lees Verborgen voorkeuren (Engels).

defaults write ch.sudo.cyberduck rendezvous.enable false

Toevoegen aan Sleutelhanger standaard afgevinkt instellen

Lees Verborgen voorkeuren (Engels). Wachtwoorden niet toevoegen aan Sleutelhanger bij succesvolle verbinding.

defaults write ch.sudo.cyberduck connection.login.addKeychain false

Standaardprogramma

Mac

U kunt Cyberduck of software van derden instellen als het standaardprogramma voor FTP en SFTP verbindingen onder respectievelijk Voorkeuren → FTP en Voorkeuren → SFTP. Indien u in een webbrowser een URL aanklikt, zal dit programma gebruikt worden om de verbinding te openen.

Windows

Gebruik Configuratiescherm → Standaardprogramma's.

Last modified on Apr 20, 2011 at 1:45:16 PM Last modified on Apr 20, 2011 1:45:16 PM